16 aprilie 2024 marchează un moment semnificativ în evoluția infrastructurii rutiere a României, odată cu lansarea proiectului inovator de către compania Hidroplasto. Acest proiect își propune să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește tratarea rosturilor de dilatație pe un nou pod destinat pietonilor și cicliștilor peste fluviul Olt, conectând astfel pistele pentru biciclete de pe străzile Nicolae Iorga și Lt. Paius David din orașul Sfântu Gheorghe.

În cadrul acestei inițiative, echipa Hidroplasto a demarat implementarea tehnologiilor avansate pentru gestionarea rosturilor de dilatație ale podului. Aceste rosturi de dilatație sunt esențiale pentru absorbția impacturilor externe asupra structurii și pentru menținerea integrității acesteia. Produsele inovatoare dezvoltate de Hidroplasto sunt proiectate să facă față deplasărilor longitudinale între 30 și 550 mm, oferind o soluție eficientă pentru fluctuațiile termice și încărcăturile traficului. Mai mult decât atât, sistemul lor de drenare și barieră contra vaporilor garantează etanșeitatea, asigurând durabilitatea și siguranța podului pe termen lung.

Hidroplasto se remarcă prin angajamentul său pentru calitate și durabilitate, având un portofoliu impresionant de sute de proiecte finalizate cu succes. Compania este recunoscută pentru inovația sa constantă, expertiza în domeniu și angajamentul față de standardele cele mai înalte. Certificările CE și omologările necesare pentru dispozitivele lor atestă calitatea și fiabilitatea acestora.

Un aspect remarcabil al acestei inițiative este accentul pus pe sustenabilitate și pe sprijinirea industriei locale. Hidroplasto este mândră să fie unicul producător din România care extinde garanția la 15 ani pentru dispozitivele sale, toate proiectate și create în Botoșani. Prin furnizarea de soluții inovatoare și durabile pentru infrastructura națională, inclusiv autostrăzi, Hidroplasto demonstrează un angajament puternic față de dezvoltarea durabilă a țării.

Unitatea lor de producție din Botoșani oferă o gamă variată de produse, de la accesorii pentru beton și sisteme de etanșare, până la profile de dilatație și suporturi din neopren. De asemenea, compania se remarcă ca cel mai important reciclator de PVC din țară, contribuind la promovarea economiei circulare și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Cu o fabrică modernă și extinsă în Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, echipa Hidroplasto investește continuu în tehnologie, echipamente și dezvoltarea profesională a angajaților săi. Acest angajament pentru inovație și excelență este ceea ce face ca Hidroplasto să fie un lider de piață în domeniul tratării rosturilor de dilatație și al soluțiilor pentru infrastructura rutieră durabilă din România.

Pentru mai multe informații despre Hidroplasto și produsele sale inovatoare, vizitați website-ul companiei la www.hidroplasto.ro.