Guvernul României folosește fonduri europene pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. Traversăm o perioadă dificilă la nivel internațional și avem datoria să îi sprijinim pe cei care nu au venituri suficiente.

ℹ Categoriile vulnerabile vor primi, în 2023, 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Suma va fi acordată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în două tranșe a câte 700 de lei fiecare.

ℹ Va continua programul prin care se acordă vouchere pentru achiziția de alimente și mese calde. Se vor acorda șase noi tranșe de 250 de lei, de care vor beneficia 2,4 milioane de persoane. În 2022, au fost acordate patru tranșe de 250 de lei.

ℹ Elevii din medii defavorizate vor primi un ajutor de 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte, pe parcursul anului școlar 2022-2023.

 

ℹ Va fi acordată o nouă tranșă de pachete alimentare de 24 kilograme, cu produse românești. Pachetele vor ajunge la 1.188.852 beneficiari.

ℹ Persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru a și procura echipamente asistive – rampe electrice, softuri de citire pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare.

ℹ Mamele din categoriile vulnerabile vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor.

Număr de vizualizari: 268