În această perioadă importantă pentru toți creștinii din lume, vă aduc în vizor o poveste frumoasă, plină de iz , a unei tinere pe nume Giorgiana Edel Scutariu , nascută într-un sătuc în apropiere de malul Prutului Ghireni , comuna Coțușca, județul Botoșani . Provine dintr-o familie simplă, cu frică de Dumnezeu , tatăl acesteia, acordeonist și mama, croitoreasă. De la aceștia a primit  iubire și cea mai frumoasă educație, a celor șapte ani de acasă.

Este un artist complet. Dintotdeauna a îndrăgit “arta”, iar la vârsta de 10 ani , a făcut parte dintr-un ansamblu de dansuri populare “Stejarelul”. Tot atunci a fost aleasă ca solistă populară de către învățătorul Gheorghe Simirad

A studiat la Școala Populară de Arte George Enescu, muzica populară, cu două doamne minunate, Alina Hutu si Cornelia Ciobanu. A absolvit 3 ani de canto popular, sub îndrumarea acestora, și orgă cu dnl Postolache Robert.

Odată cu trecerea anilor, a descoperit arta în toată esența ei, de la dans popular, la muzică, pictură, poezie.  A avut o primă expoziție de artă la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani, în data de 11 martie 2023. Iubitoare de arta , ii place sa picteze atunci cand are timp, iar tablourile sunt incarcate de bucurie , iubire si viata.

Arta a extins-o și la nivelul bucătăriei. Dragul pentru gătit l-a dobândit lucrând alături de bucătari străini, iar talentul, de la mama sa. Timp de 11 ani a lucrat ca bucatar peste hotare, în Austria , unde și acum este un bucătar de excepție iar aici deține 2 restaurante: primul se numeste Passerella, cu specific Italian, care se afla la 12 km de Viena , iar al doilea, restaurant Soosser, cu specific austriac, în apropierea centrului orașului Viena

După 11 ani de bucătarie în “Orașul lui Mozart” Viena, soarta a făcut ca într-o zi să fie descoperită de un producător din Chișinău, Radu Gulica, care a îndrumat-o să facă parte dintr-un proiect muzical pop-dance, ElRaduProject. Deci de la muzica populara, acum, alină inimile cu balade de iubire.

A debutat în muzica, pe data de 20 decembrie 2022, cu piesa ”Vocea inimii” la câteva emisiuni, în direct, iar astăzi putem spune ca a finalizat un album cu același nume, ”Vocea inimii” la care a lucrat cu greu și urmează să îl lanseze în data de 3 iunie 2023.

Atunci cand talentul și bunătatea se întruchipează într-un om bun, nu putem decât să ne mândrim că Giorgiana Scutariu Edel este o botoșăneancă talentată și este de-a noastra.

Iti dorim mult noroc în toate proiectele pe care le vei avea!

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔