Mâncarea potrivită poate ajuta la pierderea sau întreținerea în greutate

Menținerea unei greutăți sănătoase este crucială pentru sănătatea și bunăstarea generală a unei pisici. Obezitatea la pisici poate duce la mai multe probleme de sănătate, inclusiv diabet, artrită și boli de inimă. În calitate de proprietar de pisică, este esențial să gestionezi greutatea pisicii tale alegând cea mai bună hrană pentru pisici – pentru pierderea sau întreținerea în greutate, după nevoie. În acest articol, vom discuta despre cum să controlezi corect greutatea pisicii tale și să alegi cea mai bună hrană pentru mica ta felină.

  • Evaluează greutatea pisicii

Primul pas în gestionarea greutății pisicii tale este să-i evaluezi greutatea actuală. Poți face acest lucru cântărind-o pe un cântar sau verificându-i scorul condiției corporale – aceasta este o evaluare subiectivă a greutății unei pisici pe baza formei corpului și a cantității de grăsime pe care o are. O pisică sănătoasă ar trebui să aibă un scor de 4-5 din 9.

  • Alege hrana potrivită pentru pisici

Alegerea hranei potrivite pentru animale de companie este crucială în gestionarea greutății prietenei tale feline. Atunci când optezi pentru o anumită mâncare din magazin, caută hrană de înaltă calitate care este special concepută pentru pierderea în greutate sau întreținere. Aceste alimente ar trebui să conțină mai puține calorii și mai multe fibre pentru a ajuta pisica să se simtă plină și satisfăcută în timp ce consumă mai puține calorii.

Cumpără de aici hrană umedă pentru pisici la super prețuri!

Pisicile sunt carnivore înnăscute și necesită o dietă bogată în proteine. O dietă bogată în proteine  îți poate ajuta pisica să se simtă plină și să mențină masa musculară în timp ce pierde în greutate. Căutați hrană pentru pisici care enumeră o anumită sursă de proteine ​​animale, cum ar fi puiul, curcanul sau peștele, ca prim ingredient.

Evită mâncarea pentru pisici care conține cantități excesive de carbohidrați, cum ar fi porumbul sau grâul, deoarece acestea pot contribui la creșterea în greutate. Caută alimente care conțin cereale integrale sau legume ca sursă de carbohidrați, deoarece acestea sunt mai dense în nutrienți și pot oferi pisicii vitamine și minerale esențiale.

  • Programul de hrănire

Pe lângă selectarea hranei potrivite pentru pisici, este, de asemenea, important să stabilești un program de hrănire adecvat. Pisicile ar trebui să fie hrănite cu două până la trei mese mici pe zi, mai degrabă decât printr-o hrănirea gratuită, pentru a ajuta la controlul aportului de calorii. Respectă dimensiunea recomandată a porției de pe eticheta hranei pentru pisici și evită să hrănești excesiv animalul de compania, chiar dacă aceasta cerșește tot mai mult.

  • Monitorizează greutatea pisicii  

Verificarea regulată a greutății animalului este crucială în gestionarea greutății. Cântărește pisica la fiecare două până la patru săptămâni pentru a te asigura că pierde în greutate într-un ritm sigur și constant. Dacă pisica ta nu pierde în greutate, poate fi necesar să-i ajustezi dieta sau programul de hrănire pentru a o ajuta să-și atingă obiectivele de slăbire.

La final, merită spus că menținerea unei greutăți sănătoase este crucială pentru starea de bine și sănătatea pisicii tale. Alegerea celor mai bune tipuri de hrană pentru pisici pentru pierderea sau întreținerea în greutate, stabilirea unui program de hrănire și monitorizarea greutății pisicii sunt pași esențiali în gestionarea greutății pisicii. Urmând acești pași, te poți asigura că pisica ta trăiește o viață îndelungată, ținând afecțiunile la distanță.