Domnișoarele Anastasia și Sofia, din familia Poclitar, din Ucraina, au participat în urmă cu trei ani la un festival de muzică populară în comuna Păltiniș din județul Botoșani. Acum, atrocitățile lui Putin le-au obligat familia să se refugieze în România. Destinul le-a adu la Păltiniș, acolo unde au fost apreciate în urmă cu trei ani. Pentru că aici l-au întâlnit pe primarul Costel Romanescu , ce s-a dăruit sufletește și material cauzei refugiaților, familia Poclitar nu a plecat în altă parte. Au rămas la centrul de zi pentru persoane vârstnice în așteptarea semnelor de pace din Ucraina.

Fetițele au împlinit acum 10 ani și edilul Romanescu a vrut să le facă o surpriză. Au fost aniversate împreună cu angajații centrului de bătrâni. Bucuria întâlnirii unor oameni precum Costel Romanescu se poate citi pe chipurile micuțelor aniversate. Părinții sunt și ei fericiți, atât cât se poate în situația lor, că un om cu suflet bun precum Romanescu îi ajută să nu resimtă prea puternic efectele războiului de acasă de la ei. Curierul Regional a nimerit neanunțat la aniversarea fetițelor și s-a transformat în martor din pribegie al familiei micuțelor.

Primarul Costel Romanescu le-a felicitat pe fetițe, așa cum se cuvine și ”le-a rugat” pe gemenele Sofia și Anastasia să îi invite și pe ei când vor fi pe scenele mari ale lumii. ”Ele au fost la noi, în 2019, la un festival de muzică populară. Așa a vrut soarta să ne reîntâlnim și să ne cunoaștem mai bine acum. Acum deja ne leagă o prietenie”, a spus Costel Romanescu. Vezi mai jos galerie foto, dar și ce le-a mai spus primarul tinerelor Sofia și Anastasia.

Sursa: https://curierulsatelor.ro/