Fetița de șase ani, a femeii din Hudeşti care și-ar fi incendiat bebelușul, va fi dată în plasament familial. Decizia a fost luată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care, în urma unei anchete, au constatat că micuța, care merge la școală în clasa pregătitoare, va fi dată în plasament familial la unchiul matern, care locuiește în Dorohoi.

Copilul de șase ani va merge în plasament familial la unchiul matern, pentru că la actuala familie unde locuiește, respectiv bunicii materni, nu sunt condițiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea acestui copil. Am identificat familia unchiului matern care și-a asumat creșterea copilului. Momentan lucrăm la documente și când vom avea dosarul complet vom intra în instanță cu această propunere de plasament familial la unchiul matern, pe perioada anchetei. Nicio măsură privind plasamentul familial nu este definitivă. Ea poate fi revocată după o lună, un an, cinci, funcție de schimbările sau nu a mediului familial sau al condițiilor care au dus la instituirea măsurilor de protecție”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC Botoșani.

Mama , în vârstă de 36 de ani, va fi supusă unor investigații medicale, dar și unei evaluări psihiatrice pentru a se stabili dacă are discernământ. Acum se afla internată, la spitalul de psihiatrie din Botoşani .