Fermierul Dănuț Andruș, cunoscut în comunitatea agricolă pentru dedicarea și profesionalismul său, a anunțat recent intenția de a vinde aproximativ 600 de capete de oi și capre, toate selecționate cu atenție pentru producție. Această decizie vine într-un moment dificil, marcat de lipsa acută de forță de muncă în sectorul agricol, care afectează capacitatea de gestionare și creștere eficientă a animalelor.

Dănuț Andruș a investit mult timp și resurse în selectarea animalelor, asigurându-se că fiecare dintre cele 600 de capete este de cea mai înaltă calitate. Aceste animale nu doar că sunt sănătoase și bine întreținute, dar au fost și crescute în condiții optime pentru a maximiza producția de lapte și carne.

Am pus accent pe genetica și sănătatea animalelor pentru a oferi cel mai bun produs posibil,” a declarat fermierul. “Aceste oi și capre sunt rezultatul unor ani de muncă și selecție riguroasă.”

Pe lângă animalele de calitate, Dănuț Andruș vinde și o instalație de muls modernă, cu 24 de posturi. Această instalație permite un proces eficient și igienic de muls, reducând timpul necesar și crescând productivitatea.

Instalația de muls a fost esențială pentru a ne asigura că laptele produs este de cea mai bună calitate și că procesul este cât mai eficient posibil,” a explicat fermierul. “Este un echipament esențial pentru orice fermă de lapte modernă.”

Decizia de a vinde aceste resurse valoroase a fost determinată în mare parte de lipsa forței de muncă disponibile în zonă. Fermierul a subliniat dificultățile întâmpinate în a găsi personal calificat și dornic să lucreze în agricultură, o problemă comună în multe regiuni rurale din România.

Lipsa forței de muncă ne-a pus în situația de a nu putea menține ritmul necesar pentru a exploata la maximum potențialul fermei,” a explicat Andruș. “Am ajuns la concluzia că este mai bine să vindem animalele și echipamentul celor care au capacitatea și resursele să le gestioneze corespunzător.”

Pe lângă dificultățile legate de forța de muncă, Dănuț Andruș atrage atenția și asupra unei alte probleme majore din sectorul agricol românesc: concurența neloială cu produsele de slabă calitate. În piață, există brânză falsă din uleiuri alimentare vândută la prețuri de 14 lei pe kilogram, ceea ce afectează grav piața de desfacere pentru produsele autohtone și naturale.

“Producem scump și vindem ieftin, iar în aceste condiții, munca noastră este în zadar, fără profit,” a subliniat fermierul. “Nu există rentabilitate, deoarece piața este inundată de produse de calitate inferioară la prețuri foarte mici.”

Această vânzare reprezintă o oportunitate deosebită pentru alți fermieri sau pentru cei interesați să înceapă o afacere în domeniul creșterii animalelor. Cu o selecție de animale de top și o instalație de muls modernă, orice nou proprietar va avea la dispoziție toate resursele necesare pentru a dezvolta o fermă de succes.

Fermierii sau antreprenorii interesați pot contacta direct pe Dănuț Andruș pentru a discuta detaliile vânzării și a vedea personal animalele și echipamentele disponibile.

Decizia fermierului Dănuț Andruș de a vinde 600 de capete de oi și capre, alături de o instalație modernă de muls, reflectă provocările și oportunitățile din sectorul agricol actual. Această vânzare nu doar că oferă altor fermieri șansa de a prelua animale și echipamente de calitate, dar subliniază și nevoia urgentă de soluții la problema forței de muncă în agricultură.