O femeie în vârstă de 78 de ani a ramas fara acoperis deasupra capului in cursul nopţii de duminică spre luni după ce un incendiu a izbucnit în locuinţa ei din Alba, comuna Hudesti, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botosani, Dorina Lupu, citat de Glasul Nordului. Din primele informații rezultă că incendiul a fost provocat de jarul care a căzut dintr-o sobă pe covoarele din incăpere .

Pentru stingerea incendiului, pompierii au acţionat aproximativ două ore, iar acoperişul casei şi bunurile din interior au fost distruse de flăcări.

„La locul evenimentului au acţionat pompierii Detaşamentului Darabani , cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi pompierii voluntari din Hudeşti. În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat. Pentru lichidarea incendiului şi eliminarea efectelor negative, pompierii au acţionat aproximativ două ore. Focul a distrus acoperişul locuinţei, pe circa 150 de metri pătraţi şi bunurile din interior”, a precizat purtătorul de cuvânt sublocotenent Dorina Lupu .