Aproximativ 300 de membri PSD au fost prezenți la Conferința județeană a PSD Botoșani, care a avut loc vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor. La conferința pentru alegerea funcțiilor de conducere a participat președintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Daniel Suciu, mai mulți miniștri, parlamentari. Membrii delegați au votat președinte al Organizației Județene a PSD Botoșani pe Doina Federovici, Marius Budăi a fost ales președinte executiv al partidului. Vicepreședinți ai organizației PSD Botoșani au fost aleși: Costică Macaleți, Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu, Dorin Alexandrescu, Andrei Cosmin, Anton Marcel, Dorin Birta, Cristina Penciuc, Bogdan Buhăianu, Constantin Cristian Dumitraș, Gheorghiu Anghel, Costel.

Președintele reconfirmat Doina Federovici a ținut să mulțumească tuturor. ,, Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru vot. Da, Organizația de la Botoșani este cea mai bună din Moldova, dar asta pentru că am muncit împreună”, a spus Doina Federovici. Și premierul Viorica Dăncilă a avut cuvinte de laudă pentru ea. ,,O cunosc pe Doina de multă vreme..când încă eram la organizația de femei, unde eram președinte. Și știu cât iubește acest județ și de câte ori a venit să ceară ceva a făcut-o pentru oamenii din județ , nu pentru ea , în nume personal”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Președintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, prezent la Botoșani, le-a vorbit membrilor prezenți la Conferința Județeană de alegeri și după ce a menționat mai multe dintre măsurile care au adus succes în guvernarea actuală, i-a luat în colimatori pe adversari. Liviu Dragnea este de părere că este contestat atât de vehement de către adversarii politici pentru că aceștia au de ascuns multe abuzuri pe care le-au făcut în trecut. Președintele PSD a spus celor prezenți că nu va renunța. ,, M-am tot gândit în ultima perioadă ce îi mână pe acești adversari ai noștri și ai României. În primul rând, le e frică că noi am putea să reușim, că reușita noastră înseamnă reușita României, că fiecare român va avea un trai mai bun și o creștere constantă a veniturilor. Sunt speriați că toate mafiile mai mici sau mari se vor destrăma, vor dispărea, și milioane de euro, în loc să fie furate, vor fi folosite pentru dezvoltarea acestei țări. Sunt speriați și că au început să iasă la iveală abuzurile pe care le-au comis”, a spus Liviu Dragnea celor prezenți.

Liviu Dragnea s-a arătat mulţimit de primirea pe care i-au făcut-o cei din Botoşani. Liderul PSD scrie în postarea de pe Facebook că oamenii i-au spus că pensiile li s-au mărit, la fel şi salariile şi că acum trăiesc mai bine.

„Astăzi, am întâlnit la Botoșani români adevărați care mi-au spus cu bucurie că li s-au mărit pensiile și salariile și că trăiesc mai bine! O doamnă din mulțime mi-a spus că i-a crescut pensia cu 900 lei, după recalculare.

Programul de dezvoltare pe care l-am pregătit pentru această regiune este de acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie, în scopul îmbunătățirii condițiilor în care locuiesc cei din mediul rural dar și pentru dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.

Vrem să facem viața românilor mai bună. Îi sprijinim pentru ce au nevoie: izolarea termică a locuinței sau conectarea la rețeaua de apă, canalizare și gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinței, apă caldă menajeră prin sisteme solare. E un program ce va fi aprobat cât de curând prin Ordonanță de Urgență.

În același timp, așa cum ne-am angajat, dezvoltăm România în mod echilibrat. Încurajăm investițiile și crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite. Vom finanța cu până la 200.000 de euro fiecare investitie pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcțiile turistice și de depozitare.

Vrem ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să bată drumuri lungi până în reședința de județ și să găsească la ei în localitate tot ce au nevoie: poștă, bănci, direcții agricole, reprezentanții APIA sau ANAF. Se pot acorda până la 25 de milioane de lei numai pentru acest lucru.

Deja am pus în practică multe programe de dezvoltare, de la sănătate la educație și până la infrastructură. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală primele 149 de obiective pentru județul Botoșani sunt finalizate sau aproape complete, inclusiv multe îmbunătățiri ale sistemului de apă și canalizare.

De asemenea, am aprobat alte 254 de obiective pentru Botoșani, toate cu contracte semnate și am alocat 847 de milioane de lei pentru a le finaliza! Acestea includ 13 unități noi de îngrijire medicală, drumuri, poduri și multe altele.

Și vom continua, indiferent câte piedici încearcă alții să ne pună. Reușita noastră înseamnă, de fapt, reușita României!