Astăzi, comuna Coșula a pierdut un OM destoinic, un bun gospodar, care ani de zile și-a servit comunitatea cu demnitate, cu toată priceperea și cu toate resursele. Mircia Acatrinei, un om dedicat, a plecat dintre noi, lăsând un gol imens în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.

Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea sa, dar moartea a fost mai puternică și ni l-a smuls dintre noi. De acum înainte, nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor pe domnul primar Mircia Acatrinei. Nu ne rămâne decât să îl păstrăm în inimile noastre tot restul vieții. Binecuvântată să-i fie odihna veșnică! Fie ca sufletul său, plin de o bunătate infinită, să-și găsească pacea veșnică, iar Părintele Ceresc să îl odihnească în pace între cei bineplăcuți Lui.

Mircia Acatrinei a fost viceprimarul comunei Copălău aproape două mandate până în anul 2003 când, în urma eforturilor susținute, a reușit să reînființeze prin lege comuna Coșula. Primar al comunei Coșula timp de cinci mandate, în perioada 2004-2024, domnul Mircia Acatrinei a căutat necontenit să îmbunătățească viața comunității, dovedind în toată activitatea sa perseverență, consecvență și profesionalism. În cele cinci mandate a avut o atitudine onestă și verticală în relația cu cetățenii, depunând toate eforturile omenești pentru atragerea de investiții și dezvoltarea comunei. În iunie a câștigat un nou mandat de primar, însă… Omul Mircia Acatrinei s-a stins, rămân faptele și realizările domniei sale în memoria colectivă.

Mircia Acatrinei nu a fost doar primarul comunei Coșula, ci a fost unul dintre liderii social-democrați care și-a câștigat încrederea comunității datorită felului în care a știut să pună interesul oamenilor înainte de orice. A fost un prieten și un coleg bun, înzestrat cu calm, consecvență și dăruire. În toată activitatea sa a lăsat o puternică amprentă asupra tuturor celor care l-au întâlnit, fiind considerat un exemplu de determinare.

Profund îndurerați, suntem alături de familia îndoliată! Acum, în aceste clipe de adâncă tristețe, este foarte greu să găsim cuvintele, pentru că nimic nu mai poate mângâia sufletele familiei greu încercate. Transmitem pe această cale sincere condoleanțe și sperăm din tot sufletul ca prezența și sentimentele de compasiune ale rudelor, prietenilor și tuturor celor care le sunt alături în aceste clipe grele, să le aducă alinare și mângâiere. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina Sa! Doamne, odihnește-l în pace pe domnul primar!