Rețeaua de socializare Facebook a anunțat astăzi utilizatorii săi că peste o lună (pe 16 aprilie) va dezactiva serviciul de transmitere de sesiuni video, iar conținutul celor existente va fi șters din arhive.

Anunțul transmis de Facebook mai multor utilizatori:

„Ai primit acest e-mail deoarece ai organizat în trecut o sesiune video pe Facebook.

Vrem să te informăm că Sesiunile video nu vor mai fi disponibile pe Facebook începând cu 16 aprilie 2021.

Asta înseamnă că nu vei mai putea să creezi sau să urmărești sesiuni video în Pagini, profiluri sau Grupuri, și nicio sesiune video anterioară nu vor mai putea fi revăzută.
 
Dacă dorești să descarci postările sau comentariile sesiunilor video din trecut, apasă pe linkul de mai jos pentru informații suplimentare. Poți să descarci datele până pe 15 aprilie 2021.”

Dacă descarci informațiile până pe 15 aprilie 2021, acestea vor include postările cu sesiuni video, precum și comentariile și reacțiile adăugate la acestea. Începând cu 16 aprilie 2021, descărcările nu vor mai include informații despre sesiunile video.

Postările fără o sesiune video, comentariile adăugate la postările fără o sesiune video și reacțiile la postările sau comentariile fără o sesiune video vor rămâne la fel.

Pentru a descărca o copie a informațiilor tale de pe Facebook, poți folosi instrumentul Descarcă informațiile.

Copia include postări, comentarii și reacții din sesiuni video. Nu se pot descărca informațiile listei de redare, listele cu participanți, statisticile privind spectatorii sau comentariile altor persoane la sesiunile tale video.

Reține: când descarci informațiile de pe Facebook, vei primi toate informațiile aferente categoriilor și intervalului de timp pe care le-ai ales. Aici sunt incluse informațiile aferente sesiunilor tale video. Nu poți alege să descarci doar informațiile aferente sesiunilor video.

Exemplu: dacă descarci categoria Postări, sunt descărcate toate postările tale, inclusiv cele cu o sesiune video.

Pentru a descărca o copie a datelor tale de pe Facebook:

 1. Apasă pe  în dreapta sus în Facebook.
 2. Selectează Setări și confidențialitate, apoi apasă pe Setări.
 3. În coloana din stânga, apasă pe Informațiile tale de pe Facebook.
 4. Lângă Descarcă informațiile, apasă pe Vezi.
 5. Pentru a adăuga sau a șterge categorii de date solicitate, apasă pe casetele din partea dreaptă a ferestrei Facebook. Pentru a descărca datele sesiunilor tale video, adaugă aceste categorii:

  • Postări
  • Comentarii
  • Aprecieri și reacții
 6. Selectează alte opțiuni precum:

  • Formatul fișierului solicitat pentru descărcare.
  • Calitatea fotografiilor, a clipurilor video și a altor fișiere media.
  • Informații corespunzătoare unui anumit interval de timp. Dacă nu selectezi un interval de timp, vei solicita toate informațiile pentru categoriile selectate.
 7. Apasă pe Creează fișierul pentru a confirma solicitarea de descărcare.

După ce-o formulezi, solicitarea de descărcare va apărea cu starea În așteptare în secțiunea Copii disponibile a instrumentului Descarcă informațiile. Este posibil să avem nevoie de câteva zile pentru a-ți pregăti fișierul de descărcat.

După ce terminăm de pregătit fișierul de descărcat, îți vom trimite o notificare pentru a te anunța că poți să-l descarci.