Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a luat o decizie crucială pentru sănătatea și bunăstarea copiilor din județul Botoșani, extinzând numărul de școli participante la Programul “Masă Sănătoasă”. Această inițiativă va asigura zilnic o masă echilibrată pentru un număr și mai mare de elevi, contribuind la creșterea numărului total de beneficiari la aproximativ 20% din elevii din județ.

Prin includerea a patru noi școli în program – Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala nr. 1 Săveni, Școala Lunca și Școala „Dimitrie Brândză” Viișoara – guvernul PSD demonstrează angajamentul său ferm față de sprijinirea comunităților și a familiilor defavorizate. Aceste măsuri nu numai că asigură accesul copiilor la educație, dar și la o masă sănătoasă, un lux pe care multe familii nu și-l pot permite.

Federovici Doina Elena, liderul echipei PSD Botoșani, a fost un susținător ferm al acestei inițiative, pledând pentru includerea cât mai multor școli în Programul “Masă Sănătoasă”. Eforturile sale și ale echipei sale au fost răsplătite cu extinderea programului, iar acest succes îi motivează să continue demersurile pentru a asigura că cât mai multe școli din județ beneficiază de acest sprijin guvernamental vital.

În județul Botoșani, Programul “Masă Sănătoasă” se extinde pentru a acoperi o gamă diversă de unități de învățământ, asigurând astfel că un număr cât mai mare de copii beneficiază de această inițiativă crucială. Printre unitățile de învățământ beneficiare se numără:

  1. Liceul cu Program Sportiv
  2. Liceul Plopenii Mari – Ungureni
  3. Liceul Tehnologic Bucecea
  4. Liceul Tehnologic Coțușca
  5. Școlile din Hudești, Curtești, Ungureni, Tudora, Mileanca
  6. Școala “Spiru Haret” Dorohoi
  7. Școala 12 Botoșani
  8. Școala “Mihail Kogălniceanu” Dorohoi
  9. Școlile din Cristești, Cordăreni, Albești, Drăgușeni, Leorda, Mihălășeni, Cristinești, Hilișeu-Horia, Bălușeni, Ibănești, Ripiceni
  10. Școala “Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi

Această listă diversificată de școli arată angajamentul guvernului față de asigurarea accesului la educație și nutriție adecvată pentru copiii din toate zonele județului Botoșani. Prin intermediul acestor eforturi, se întărește promisiunea de a oferi fiecărui copil șanse egale de a se dezvolta și de a-și atinge potențialul maxim într-un mediu sigur și susținut.

Prin aceste inițiative, preocuparea pentru bunăstarea copiilor este evidențiată ca fiind o prioritate fundamentală pentru echipa social-democrată. Ei înțeleg că investiția în copii este, de fapt, o investiție în viitorul întregii societăți, iar fiecare efort depus acum va aduce roade pozitive în zilele care vor urma.