La finalul săptămânii trecute a avut loc etapa finală a concursului de educaţie rutieră Micul Pieton, activitatea fiind desfăşurată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Concursul a avut loc la Grădiniţa nr. 21 din municipiul Botoşani şi au participat 19 echipaje, formate din câte 4 copii, de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.
Reprezentanţii Poliției Rutiere, prezenţi printre cei mici, i-au învăţat într-un mod interactiv pe aceştia cum să devină viitori participanţi responsabili la traficul rutier, oferindu-le în acest sens pliante, postere şi reviste în care sunt explicate, prin diverse jocuri, regulile pe care micii pietoni trebuie să le respecte.
Pe tot parcursul desfăşurării concursului, toţi preşcolarii s-au dovedit foarte bine pregătiţi. Aceştia au rezolvat cu uşurinţă chestionarul din prima probă, au răspuns eficient şi creativ la sarcinile din cea de-a doua probă, aspecte ce s-au reflectat în premiile obţinute.
Organizatorii etapei judeţene a concursului îi felicită pe toţi participanţii având convingerea că toate cunoştinţele dobândite în domeniul educaţiei rutiere se vor reflecta în comportamentul copiilor.