În Sfânta Vinere Mare, înainte de Sfintele Sărbători Pascale, vreau să vă anunț că vom realiza prima emisiune transmisă în direct, la ora 15:00, ora Romaniei, unde vom vorbi despre făuritorii de hrană și importanta acestora pentru viața pe pământ. Totodată vreau să vă anunț de lansarea paginii ORIGINI .


. Este vorba despre producatorii locali. Vom lua un prim interviu doamnei Ioniță Nicoleta, care locuiește în satul Sărata, comuna Românești, o frumoasă așezare de pe Valea Prutului. Aceasta este un producător local autentic de câțiva ani buni. Domnia sa ne-a făcut o scurtă marturisire, înainte de a filma în direct, pe care o redăm mai jos:
,, Am fost stimulată și încurajată să fac acest lucru, de către rudele și prietenii care au gustat din ceea ce am preparat pentru familia mea. Cu timpul a început să ia ființa ceea ce acum se numește “SARATA ORGANIC VILLAGE”. De vreo trei ani producem, procesăm si comercializam cam tot ceea ce pământul “ne-a dăruit ” și putem avea în grădina noastră.”
Pământul este sacru pentru fiecare, în țara sa natală. Pentru mine , ca fondator al inițiativei #ÎsRomân, este sacru tot ce pleacă de la tradiția neamului românesc până la pâinea cea de toate zilele. Motiv pentru care am ales acest drum greu și anevoios din data de 1 aprilie 2020, până astăzi, și chiar nu a fost deloc o glumă.
România are prioritate, produsele românești au prioritate, iar consumatorii trebuie să beneficieze de cele mai bune produse românești la un preț în concordanta cu puterea economica actuala.
Rolul principal al inițiativei #ÎsRomân 🇷🇴 🤝 este de a încuraja consumul de produse românești direct de la sursă , de la adevărații producatori locali, încât consumatorii să poată cumpăra direct de la aceștia.
Toate acestea ar revitaliza economia românească, iar aceștia ar putea reînvesti în producția de larg consum încât mărfurile sa poata deveni mai ieftine și mai accesibile pentru toată lumea.
Tema principală este situația actuală a producătorilor locali , nevoile acestora, dar și nevoile pe care le avem noi consumatorii, subiect pe care îl voi aborda cu tot interesul.
Semnat , #ÎsRomân 🇷🇴 🤝 https://www.facebook.com/profile.php?id=100091738904694