Potrivit http://www.darabaneni.ro/ elevii dărăbăneni s-au remarcat din nou la olimpiadele județene. După ce au fost privați de astfel de competiții, elevii pregătiți de profesoarele de la școlile „Leon Dănăilă” și Bajura au câștigat aproape tot la Olimpiada de Limba și Literatura Română.
Sâmbătă, 12 martie 2022, s-a desfășurat etapa județeană a mai multor olimpiade școlare, printre care și cea de Limba Română și Literatura Română, care a avut loc la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani. Unitățile de învățământ din Darabani au avut o prezență consistentă, în special din partea Școlii „Leon Dănăilă” dar și a Școlii Gimnaziale Bajura. După o zi grea, elevii dărăbăneni s-au întors acasă cu mai multe premii.
Profesoara Mihaela Cardaș a participat cu un număr de patru elevi de la Școala Gimnazială Bajura. Eleva Niculina Jalbă, din clasa a VIII-a a obținut premiul al III-lea cu 90puncte, iar eleva Daria Geco din clasa a V- a  cu 83 puncte și-a adjudecat o mențiune. Tot cu patru elevi a participat și profesoara Lidia Căruceriu, de la Școala „Leon Dănăilă”. Eleva Daria Zaharia, de la clasa a VI- a obținând  mențiune cu 88.2 puncte.
Profesoara Ramona Maria Aionesei a participat cu zece elevi, care i-au adus numeroase premii. Eleva Ștefania Horopciuc a repetat istoria cu o nouă calificare la etapa națională, obținând cel mai mare punctaj, 95 de puncte. Elevul GeorgeAvasiloaie, de la clasa a V-a, a obținut 89puncte și locul al II-lea,  calificându-se la etapa națională a Concursului „Ionel Teodoreanu”, ce se va desfășura la Iași.La clasa a VI-a, Mihnea Florea a obținut mențiune cu 87puncte, iar colegul său, Luca Trișcă cu 85p a ratat la mustață o mențiune. La clasa a VII-a, eleva Carla Dascălu a obținut 91puncte, acordându-i-se prima mențiune. Și clasa a VIII-a a fost la înălțime, eleva Raluca Bordeianu a obținând, de asemenea, prima mențiune cu 88puncte. Și elevele Cliveț Denisa, Hrimiuc Elena, de la clasa a VII-a și Chirilă Cătălina au obținut punctaje deosebite. Profesoara Onofrei Anamaria, tot de la Școala „Leon Dănăilă” a participat cu o singură elevă, de la clasa a V-a,  MariaHrimiuc, cea care s-a calificat la etapa națională obținând 91.5 puncte.
După o perioadă de doi ani în care competițiile au fost întrerupte, trecând peste emoții,  peste handicapul de a se trezi foarte devreme, peste răul de mașină, peste faptul că mulți elevi din județ frecventează cursurile Centrului de excelență, elevii Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani au crescut prestigiul instituției și al întregii comunități.  Personal, felicit toți elevii și pe dascălii care le-au stat alături în scrierea acestei remarcabile pagini din CV- ul lor și a orașului nostru. Urez succes celor trei elevi calificați la etapele naționale, inspirație, curaj, încredere în forțele proprii! Tainele cărților să le crească aripile!”, a transmis pentru Darabaneni.ro profesoara Ramona Maria Aionesei.
”Ziua de 12 martie 2022 s-a aflat sub semnul bucuriei, al inspirației și  al reușitei. În demersul lor, elevii de la Școala Gimnazială “Leon Dănăilă” Darabani împreună cu dascălii lor au descoperit rețeta ideală pentru succes. Elevii s-au distins prin muncă, prin tenacitate, prin curaj, și-au învins emoțiile și ne-au  făcut mândri, căci duc tradiția performanței de la an la an.    Transmitem  felicitări sincere tuturor elevilor și  cadrelor didactice care i-au îndrumat pentru efortul și  pentru rezultatele obținute  și  dorim succes celor calificați la etapele naționale ale olimpiadelor. Vă  îndemnăm  să  continuați pe acest drum, să nu renunțați la pasiunile voastre, la visurile pe care le aveți și să  continuați  să  cultivați  ceea ce vă place, fie că e vorba de limba română  sau alt domeniu care vă face fericiți!” este mesajul conducerii Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”. (A.D.A.) Sursa:http://www.darabaneni.ro/
Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔