Multe lacrimi și tăcere domină acum atmosfera la Școala Gimnazială nr. 1 din Vlădeni, județul Botoșani. Colegii lui Ionuț, dar și profesorii adolescentului, sunt copleșiți de durere, încercând să accepte absența băiatului plin de viață, jucăuș, dar și serios, care și-a pierdut viața într-un tragic accident.

”Altar de flori și lumânări la fereastra clasei a VII-a din școala noastră, fereastră prin care, până mai ieri, privea spre înalt Ionuț Marian Hîrtie, băiatul mereu vesel, altruist, responsabil și dornic de acțiune”, este mesajul îndurerat transmis de către colectivul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Vlădeni.

Un vis frânt mult prea devreme
În urmă cu doar câteva zile, Ionuț își revăzuse colegii de la Vlădeni. ”Parcă și-a luat rămas bun”, își spun astăzi colegii, păstrând cu inima strânsă amintirea băiatului care trăia pentru un vis mare: acela de a deveni cel mai bun în canotaj.

”De puțin timp luase hotărârea să practice un sport nobil, canotajul, spre care pășise cu fermitate și dorința de afirmare. Ne pusesem speranțe în el, iar colegii, cu care s-a reîntâlnit zilele trecute și de la care, parcă, și-a luat rămas bun, l-au făcut să le promită că, atunci când va fi celebru, nu-i va uita. Banca, deși goală, păstrează deopotrivă spiritul lui ludic, dar și serios. Va rămâne mereu în inimile celor care l-au cunoscut! John, drum lin spre lumină!”, au scris profesorii lui Ionuț.

Un accident tragic
Ionuț se afla la Complexul Sportiv Național de Canotaj din Orșova, acolo unde a murit, marți după-amiaza, electrocutat la un panou electric. Potrivit informațiilor furnizate imediat după tragedie, copiii se jucau de-a v-ați ascunselea. Ionuț se ascunsese în camera tehnică a unității, urcându-se pe un panou electric, unde a fost electrocutat.

Polițiștii din municipiul Orșova au fost sesizați cu privire la faptul că la complexul sportiv din municipiu o persoană s-a electrocutat. La fața locului s-au deplasat polițiștii orșoveni care, din primele verificări efectuate, au stabilit că un minor de 14 ani, în timp ce se juca împreună cu alți colegi din cadrul complexului, s-ar fi ascuns în camera tehnică a unității, pe un panou electric, fiind găsit decedat.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

Investigații și responsabilități
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu. Poliția continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale acestui tragic accident.

Ionuț Marian Hîrtie va rămâne pentru totdeauna în inimile colegilor și profesorilor săi, un tânăr plin de speranță și determinare, a cărui viață a fost curmată mult prea devreme. Rugăciunile și gândurile tuturor se îndreaptă către familia îndurerată, care trece prin momente de nedescris. “John, drum lin spre lumină!”