Consiliul Județean Botoșani a organizat o ședință de lucru pentru a discuta planurile de construcție a Drumului de mare viteză Botoșani – Suceava. Evenimentul a reunit reprezentanții unităților administrativ-teritoriale traversate de acest tronson, inclusiv orașul Bucecea și comunele Mihai Eminescu, Curtești, Corni și Vlădeni. Sub coordonarea doamnei președinte Doina Federovici, discuțiile au vizat variantele optime de proiectare a rutei, oportunitățile de conectare a segmentului cu viitoarea Centură a municipiului Botoșani și responsabilitățile autorităților locale.

Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava, cu o valoare estimată de 126 de milioane de euro, este un proiect strategic care va facilita nu doar circulația de persoane și bunuri, ci și accesul rapid și eficient către punctele strategice de importanță regională și internațională. În contextul geopolitic actual, această infrastructură este esențială pentru dezvoltarea economică și conectivitatea regiunii.

În cadrul ședinței, delegații au inspectat zona Baisa, unde va apărea un nod rutier între Drumul Expres Botoșani – Suceava și Autostrada Pașcani – Siret. Acest nod rutier va juca un rol crucial în integrarea regională, oferind o legătură directă și eficientă între cele două artere majore de circulație.

Reprezentanții prezenți la ședință și-au exprimat angajamentul ferm pentru respectarea intereselor botoșănenilor și a termenelor de proiectare, licitare și execuție. „Mi-am asumat angajamentul ferm ca interesele botoșănenilor și termenele de proiectare, licitare și execuție a Drumului de mare viteză, în valoare de 126 de milioane de euro, să fie respectate în literă și milimetru. Pentru că nu este doar un drum de asfalt, ci o cale către un viitor mai bun pentru întreaga regiune!” a declarat unul dintre reprezentanți.

Construirea acestui drum va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a regiunii. Prin îmbunătățirea infrastructurii de transport, se va facilita accesul la piețe, se vor atrage investiții și se vor crea locuri de muncă. De asemenea, drumul va reduce timpul de călătorie și va crește siguranța rutieră, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zonă.

Drumul Expres Botoșani – Suceava reprezintă mai mult decât o simplă investiție în infrastructură; este un proiect care deschide calea către un viitor mai prosper și mai conectat pentru întreaga regiune. Angajamentul autorităților locale și județene de a respecta termenele și de a se asigura că toate etapele proiectului sunt realizate la cele mai înalte standarde este un semn pozitiv pentru viitorul acestui proiect esențial.


Articol comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Cod Unic de Identificare Mandatar Financiar Coordonator 21240002.