Candidații PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și primar al municipiului Botoșani, Doina Federovici și Cosmin Andrei au participat împreună cu deputatul Marius Budăi și Andrei Turcoman membru al Organizației de Tineret, la prima întâlnire de lucru cu reprezentanții din conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru a înființa la Botoșani o filială locală cu specializări în domeniul informaticii, economiei și științelor umaniste.

Locuitorii din județul și municipiul Botoșani trebuie să aibă acces la studii aici la ei acasă, să nu mai fie puși pe drumuri la Iași, la Suceava sau în alte zone din țară. Botoșaniul a suferit prea mult din cauza tinerilor care au plecat la studii în alte părți, dar și a locurilor de muncă slab plătite. E timpul să punem bazele învățământului superior la Botoșani și să ajungem alături de Suceava, Iași, Brașov, Sibiu, un oraș universitar cu perspective reale de afirmare și de atragere a marilor companii internaționale cu angajați bine pregătiți și bine plătiți. Peste 12% dintre studenții Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași sunt din Botoșani. Așadar există interes și putem crește numărul de studenți botoșăneni, dar care să învețe la ei acasă în Botoșani, nu în altă parte”, a declarat Cosmin Andrei.

Cele 7 facultăți de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, care urmează să fie analizate pentru a fi înființate și la Botoșani sunt Facultatea de Informatică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie și Facultatea de Psihologie.

În prima etapă, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași va trimite către Consiliul Județean Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani adrese oficiale prin care să se accepte realizarea unui parteneriat între instituția de învățământ și autoritățile locale.

Am avut discuții aplicate cu domnul rector Tudorel Toader și cu trei din cei cinci prorectori, domnul Corneliu Iațu și cu doamnele Lucia Cifor și Mihaela Onofrei. Toți sunt determinați să ne sprijine și să facă toate formalitățile necesare pentru a da drumul cât mai repede în primă fază la organizarea studiilor de licență la Botoșani. Botoșănenii au tot dreptul să beneficieze de experiența profesorilor și tradiția celei mai vechi universități din România, aici la Botoșani, în județul lor, să nu mai fie obligați să facă naveta sute de kilometri pentru a urma o facultate. Atât eu, cât și Cosmin Andrei vom face tot ce ține de noi pentru a finaliza acest obiectiv esențial pentru tinerii din județul nostru, oportunitatea de a face facultatea la Botoșani: Student la Botoșani”, a declarat Doina Federovici. Sursa :http://botosaniexclusiv.ro/

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔