De ziua comunei Manoleasa , Primăria şi Consiliul Local au organizat, ca de obicei, o întâlnire festivă. Primarul Cristinel Arosculesei şi viceprimarul Vatamaniuc Ioan- Ionel au fost cu tot sufletul implicaţi în organizare. Au fost prezenţi majoritatea locuitorilor comunei, precum şi mulţi din satele învecinate. Au participat, de asemenea, şi oficialităţi ale judeţului: Costică Macaleți preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Dan – Constantin Şlincu , senatorul Doina Federovici , deputatul Răzvan Rotaru , primarul oraşului Săveni Tirzioru Petru – Relu, dar şi alţi primari din oraşe şi comune prietene.

. Ziua comunei a început cu recitalul lui Grigore Gherman, apoi au urca Ansamblul Plăieşii și Fuego.În timpul recitalului susținut de ansamblul Plăieşii a început ploaia. Au rămas cei cu umbrele și care au găsit locuri la terasele amenajate.
Am intrat primar din 2016 și de atunci în fiecare an fac acest spectacol unde care populația din comună Manoleasa are mici și bere gratis din partea mea. Copilașii au gratuit la jocuri și totul este la superlativ. Mă bucur că în fiecare an la spectacol vin tot mai mulți oameni care se bucură de eveniment. Avem soliști de marcă, Plăieșii, Fuego suntem mândri cu artiștii pe care îi avem” , a spus Cristinel Aroşculesei.
Cei veniți la spectacol s-au bucurat de programul oferit de artiştii care au concertat pe scena la Manoleasa.