Potrivit unui comunicat al autorităților regiunii Cernăuți,  deschiderea punctului de control de la frontieră cu România este programată pentru 22 ianuarie 2023.

Zile rămase până la sfârșitul Anului

Într-o conferință de presă din 15 decembrie, șeful Administrației militare regionale, Ruslan Zaparaniuk a declarat: ”Într-un ritm accelerat continuă lucrările de constrcuție și amenajare la punctul de control ”Diakivți”.  Inițial, deschiderea punctuluui de control era programată pentru 25-26 decembrie, dar din cauza schimbării companiei contractante a fost contramandată data inaugurării. Sperăm că deschiderea oficială a Punctului de trecere a frontierei și a biroului vamal de frontieră ”Diakivți” va avea loc în data de 22 ianuarie”.

.

Vom reaminti, pe 10 noiembrie curent în regiune a fost deschis punctul de control ”Krasnoilsk” la frontiera cu România. Respectivul obiect a fost construit într-o perioadă de 8 ani. În prezent, este operațional doar pentru autoturisme și camioane goale. Lucrările de contrucție a celor două puncte de control – ”Diakivți” și ”Krasnoilsk” au început în aceeași prioadă, cheltuielile fiind suportate din fondurile UE și de la bugetul de stat al Ucrainei.Relatează :https://bucpress.eu/