De Ziua Persoanelor cu Dizabilități, am primit o lecție de viață.
,,L-am cunoscut și eu pe dorohoianul Marius Giradă, despre care am auzit multe lucruri frumoase. Într-adevăr, este un om deosebit, o persoană de la care avem multe de învățat. Neșansa lui a fost că s-a născut cu o dizabilitate care nu-i permite să se deplaseze și să vorbească foarte bine, dar a găsit mijloace pentru a comunica, pentru a se exprima. Nu a renunțat nicio clipă la lupta cu viața.
“Sunt Marius. Tastez cu nasul, scriu poezii si sunt un luptator!” este mesajul pe care îl transmite Marius la începutul uneia dintre cărți. Da, Marius este autorul a trei cărți pe care le-a scris la calculator, tastând cu nasul. Impresionant! Își doreste să facă multe pentru persoanele bolnave, pentru persoanele cu dizabilități.
Alături îi sunt mama și tatăl său, care își iubesc nespus de mult fiul și care nu au cedat în fața greutăților.
Ziua persoanelor cu dizabilități ne face să conștientizăm faptul că trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-am născut sănătoși. Nu avem niciun merit pentru asta. Lucrurile puteau să fie altfel. Cu toții trebuie să-i întelegem și să-i ajutăm pe cei care n-au avut această șansă! a declarat Deputatul Dan Constantin Șlincu.PS. Vă invit să achiziționați cele trei cărți scrise de Marius!