,, La aproape un an de la preluarea guvernării de către PNL, situația economică, socială și medicală a României arată dezastruos, iar din păcate, toate previziunile sunt sumbre. Responsabilitatea pentru situația în care se află astăzi România aparține în integralitate guvernului condus de Orban și gașca sa de incompetenți. Acești jucători la păcănele a destinelor a milioane de români, au reușit, pas cu pas, să transforme totul într-o traumă colectivă.

Situația în România a devenit, din păcate, dramatică. Numărul de noi îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la un nou record, aproape 3000 de cazuri pe zi, au fost raportate 82 de decese, centralizate în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri urcă astfel la 142.570, dintre care 5.203 de români și-au pierdut viața. În unitățile medicale de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.303, dintre acestea, 612 sunt internate pe secții de anestezie-terapie intensivă(ATI). Dar siguranța și sănătatea românilor nu contează pentru actualii guvernanți, interesele lor sunt legate de cum să organizeze și să fraudeze alegeri și de modul ilicit prin care să-și umple buzunarele.

Acest guvern PNL, corupt si iresponsabil, care se ascunde în spatele suferinței românilor, nu a făcut nimic din ce a promis. Ați promis românilor că veți achiziționa aparatură medicală, ventilatoare pentru secțiile ATI! Ați promis elevilor că își vor putea continua studiile în sistem on-line, că le veți asigura tablete celor care nu au posibilități și ați susținut că școala on-line este soluția viitorului. Acum vedem cu toții că școala on-line înseamnă de fapt școală fără tablete, fără internet, fără softuri și sistem unitar de predare! Ați promis persoanelor lipsite de posibilități că nu vor fi nevoite să renunțe la felia de pâine pentru a-și cumpăra mască. Acum trimiteți poliția să-i amendeze pentru că nu poartă măștile pe care voi ar fi trebuit să le livrați deja demult! Toți românii văd că în dosarul Unifarm, trimis deja de DNA în instanță, singurul motiv pentru care v-ați grăbit să faceți licitațiile au fost șpăgile imense cerute de voi! ’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

,,Guvernul PNL, Orban, Cîțu și ceilalți miniștri lipsiți de responsabilitate și cu un cinism incredibil, au împrumutat și îndatorat România, au încălcat legea privind mărirea pensiilor, nu au dublat alocațiile de stat pentru copii, au vrut să privatizeze sănătatea, au redus în 2020 bugetul Ministerului Sănătății cu 22%, au promovat în funcții de conducere rude, prieteni, amante, chelneri, patroni de pompe funebre, coafeze, au scăpat pandemia de sub control. Deja este prea mult!!!

Adevăratele probleme ale românilor sunt locurile de muncă, accesul la sănătate și educație reală, siguranță alimentară, nu foamea PNL de bani și putere! ’’ a mai declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.