Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut, nu îi dădea dreptul.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Frumușița, județul Galați, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Bulgaria care tracta pe o platformă un autoturism marca Seat, înmatriculat în România,  condusă de cetățeanul român, V.L., în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.