Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au depistat în trafic un tânăr conducând un autoturism neînmatriculat.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca a oprit în trafic pentru control, în localitatea de frontieră Liveni, un autoturism marca Audi, cu număr provizoriu de înmatriculare, condus de botoşăneanul C.D., în vârstă de 19 ani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Șofer depistat la controlul de frontieră cu permis de conducere necorespunzător

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean R. Moldova care a săvârșit o infracțiune la regimul juridic al circulației rutiere.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autoturismul marca Audi şi o platformă pe care se afla un alt autoturism marca Audi, C.N., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că pentru a conduce ansamblului de vehicule în cauză este necesară categoria „BE”, pe care şoferul nu o deține.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu ii dădea dreptul să conducă ansamblul de vehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.