Candidatul AUR la Primăria municipiului Botoșani, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, se angajează să implementeze o măsură istorică pentru administrația locală. El este singurul candidat care intenționează să elimine influența politică de la vârful instituțiilor și să organizeze concursuri pentru toate funcțiile de conducere din societățile subordonate Consiliului Local.

Măsura propusă de Cătălin Silegeanu va înlătura din administrație vânătorii de avantaje și va permite profesioniștilor să ocupe locurile meritate. Aceasta este singura modalitate prin care instituțiile locale pot lucra exclusiv în interesul cetățenilor.

„Oprim războiul politic pe banii contribuabililor! Voi introduce concursuri pentru toate funcțiile de conducere din societățile aflate în subordinea Consiliului Local, asigurând profesionalism și meritocrație în administrația publică. Nu mai putem permite partidelor să împartă posturi plătite generos ca răsplată pentru lipirea de afișe!”, este mesajul candidatului AUR la Primăria municipiului Botoșani.

Omul de afaceri evidențiază că funcțiile publice, pentru care botoșănenii plătesc sume exorbitante, sunt negociate între partide și folosite ca tribut.

„Marile partide au făcut o tradiție din a-și mobiliza proprii membri în campanie cu promisiunea că aceștia ar urma să ocupe un post la stat. La stat degeaba eventual. Funcțiile de director la Modern Calor, Urban Serv, Eltrans, Locativa, direcții ale Primăriei, cabinetele de primar, în școlile și spitalele administrate sunt negociate cu mult timp înainte de a fi ocupate. Și nu sunt atribuite pe merit, ci pe servitudine”, a declarat Silegeanu.

Aceasta este o problemă majoră, susține candidatul AUR, care afectează nu doar calitatea serviciilor publice, dar și încrederea cetățenilor în administrația locală. El propune o schimbare radicală, prin care fiecare instituție să fie condusă de persoane care merită și sunt capabile să-și exercite responsabilitățile cu competență și bună credință.

Viziune unică pentru municipiul Botoșani

Printre principalele măsuri pe care Cătălin Silegeanu le propune se numără introducerea de concursuri transparente pentru toate funcțiile de conducere și transparentizarea contractelor publice pentru a asigura o gestionare corectă a resurselor.

Cătălin Silegeanu își bazează campania pe ideea că nicio dezvoltare economică nu poate avea loc fără o administrare eficientă a resurselor publice. El critică eșecurile de management care au blocat proiecte, au compromis finanțări și au generat datorii publice.

„Cred cu tărie că aduc o viziune unică administrării și dezvoltării municipiului Botoșani. Toți candidații vorbesc despre fonduri europene, parcuri industriale, investiții în infrastructura rutieră, școlară, medicală și așa mai departe. Toți candidații vorbesc despre dezvoltare economică și investiții, dar nimeni nu vorbește despre problemele și carențele administrației locale. Sper ca botoșănenii să îmi acorde șansa să le pun în aplicare”, a punctat Silegeanu.