Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că prețul carbuanților nu va crește cu mai mult de 15 bani/ litru. Acesta a amenințat cu controale benzinăriile care au majorat nejustificat prețul.

Popescu spune că este vorba de speculații, care trebuie pedepsite.

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț, pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. De mâine vor înceape controale, pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite, mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a declarat, miercuri seara la Digi24, Virgil Popescu, potrivit Mediafax.

Ministrul Energiei a declarat de asemenea că românii „nu au niciun motiv să fie îngrijorați, deoarece nu o să fie prețuri de 9-10-11 lei. Am vorbit cu reprezentanții marilor lanțuri de benzinării și nu se pune problema unei crize de carburanți”.

”Am o singură informație: vor crește prețurile cu 15 bani. Nu vorbim de prețurile care au apărut pe rețelele de socializare’, a mai declarat Popescu.

Premierul Ciucă anunță controale în benzinării

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că începând de joi vor urma ample controale la staţiile de alimentare cu carburant.

”Guvernul nu va permite nici un derapaj, nici o tentativă de speculă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunar.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.(sursa: Mediafax)

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔