„Când omul se află în pelerinaj, de fapt, el se întâlnește cu Dumnezeu Care l-a chemat în pelerinaj, încât pelerinajul lui este răspuns la chemarea tainică a lui Dumnezeu” – Patriarhul Daniel.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în data de 24 iunie 2019, de Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul – numită în popor și Sânziene sau Drăgaica, însoțiți de preotul paroh, David Stoean, credincioși din Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” Mlenăuți, comuna Hudești, Protopopiatul Darabani, au efectuat un pelerinaj pe durata întregii zile la mai multe biserici și mănăstiri din zona Bucovinei.

Pelerinajul a început în zorii zilei în cetatea de scaun a Moldovei, Suceava, prin închinarea la sfintele moaște ale Sf. Ioan cel Nou – ocrotitorul orașului, și prin participarea la slujba Sf. Liturghii săvârșite la Mănăstirea ,,Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. După primirea binecuvântării de la finalul slujbei, grupul pelerinilor s-a inchinat la două Biserici, și anume Biserica, ,Sf. Nicolae” de la Spital și Biserica,, Sf. M. Mc. Mina”, prima parte a zilei culminând cu o agapa frățească servită de toți pelerinii la un restaurant din oraș. După amiaza a continuat mai apoi prin vizitarea a două mănăstiri și anume Mănăstirea Dragomirna și Mănăstirea Gorovei, locuri pline de spiritualitate și duh, în care credincioșii s-au bucurat de contemplarea monumentelor de artă bisericească și s-au împărtășit din bucuria întâlnirii și a dialogului cu viețuitorii sfintelor locașuri. Pentru cei mai mulți dintre credincioși acest pelerinaj a fost un moment unic, aceștia fiind pentru prima data în această postură, fapt care, firește, a constituit o experiență deosebită și de neuitat.

Cu sentimente de împlinire și bucurie duhovnicească, suntem recunoscători celor care ne-au sprijinit în această lucrare, care a adus bucurii și momente frumoase pentru credincioși din parohie, și avem nădejde că și pe viitor vom reuși să ne hrănim din locurile pline de sfințenie și de prezența lui Dumnezeu aflate în zona noastră și, de ce nu, chiar și din alte locuri. Un gând de mulțumire se cuvine familiei d-lui Adrian Toma, o familie cu suflet mare, care a sustinut financiar toate cheltuielile organizării și desfășurării pelerinajului credincioșilor din Mlenăuți la biserici și mănăstiri din zona Bucovinei.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

(Pr. paroh David Dan Stoean)