Stare după stare, România parcurge cu repeziuciune etapele unei crize ce începe să își arate tot mai mult efectele nefaste. După starea de urgență, am trecut la o stare de alertă, modificată consistent de majoritatea parlamentară condusă de PSD cu ALDE și ProRo. Acum că actuala reglementare se apropie de final, iar pandemia pare a fi pe un trend descendent observăm, cu mâhnire, ciorovăiala și disputa lipsită de semnificație a celor două tabere, responsabile în fapt, pentru subdezvoltarea României de astăzi.

Pe de o parte, Președintele României împreună cu guvernul minoritar al PNL propun un set de măsuri ceva mai puțin restrictive dar și prelungirea stării de alertă. În schimb, opoziția parlamentară, culmea, majoritară, dar condusă de PSD, nu face decât să încerce să puncteze electoral. Așa au început să apară tot felul de proiecte de legi fanteziste, populiste și însoțite de un puternic discurs demagogic. Cum să propui diverse creșteri de venituri pentru unele categorii sociale, fără note de fundamentare sau fără a indica sursa bugetară de finanțare? Cât de fariseu trebuie să fii ca să vorbești despre impozitarea pensiilor speciale când majoritatea PSD-istă a votat recent în Parlamentul României ÎMPOTRIVA proiectului de lege care viza impozitarea?? Cum să apari în fața românilor la diverse conferințe de presă cu tot felul de grafice și indicatori când ai lăsat goală rezerva de medicamente și echipamente medicale precum toată rezerva de stat, așa cum reiese din documente oficiale ale instituțiilor de resort?? Cât de ipocrit trebuie să fii ca să plângi pe umărul pensionarilor în timp ce atunci când ai fost la guvernare ai refuzat, cu bună știință, indexarea pensiilor în raport cu inflația??

Toți cei care propun modificări de venituri fără o rectificare bugetară legală și normală ar trebui să răspundă penal. Sunt doar câteva exemple ale unui discurs populist și demagogic, un fel de dans macabru pe spinarea unui popor deznădăjduit și frământat de criza economică. Asta face PSD-ul și sateliții din Parlament.

Cum grupul de parlamentari PSD Botoșani este numeros, noi, cei din Mișcarea Populară Botoșani solicităm public PSD-ului să înceteze falsul, minciuna, manipularea ieftină, să inițieze și să își asume revenirea la guvernare în baza majorității parlamentare de care dispun! Lămuriți-vă colegii din PSD și asumați-vă guvernarea! Altfel veți confirma ceea ce știm deja: demagogia nu poate scoate pe nimeni din criză!

În caz contrar, atât timp cât PNL asigură puterea Executivă, cereți-le să execute bugetul aprobat în Parlament pentru anul 2020, să urgenteze implementarea planului de măsuri pentru ieșirea din criză. Solicităm demararea marilor investiții între care amintim rețele de gaz pentru Botoșani, creșterea subvențiilor pentru fermieri, împădurirea terenurilor degradate și regularizarea tuturor cursurilor de apă penru combaterea secetei din ultimii 10 ani.

Totodată, pentru Botoșani, programe pentru super-dotarea CABINETELOR MEDICILOR DE FAMILIE și refacerea tuturor școlilor sătești.

Sperăm în ceea ce ar putea fi un nou început, pasul spre o nouă eră digitală, să nu se transforme ca de atatea alte ori într-un eșec pentru poporul român.

Dumnezeu să binecuvânteze județul Botoșani!

Dumnezeu să binecuvânteze România! Sursa :http://botosaniexclusiv.ro/

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔