Copiii din Hudești și Darabani au avut parte de o zi de neuitat, petrecută alături de pompieri. În Parcul „Frank” din satul Hudești și pe Stadionul Local din orașul Darabani, micuții au avut ocazia să se întâlnească cu salvatorii și să învețe lucruri esențiale despre prevenirea și gestionarea situațiilor critice.

Pompierii au demonstrat folosirea echipamentelor de intervenție, inclusiv autospeciala cu apă și spumă, autospeciala pirotehnică, kit-ul de salvare din fântâni și șenilata. Copiii au avut posibilitatea de a proba echipamentele și de a afla cum funcționează accesoriile folosite de pompieri în misiuni. Această experiență a fost o lecție valoroasă despre importanța pregătirii și reacției rapide în caz de urgență.

Cel mai așteptat moment al zilei a fost întâlnirea cu cel mai renumit salvator, Pompierul Sam. Copiii, cu ochii strălucind de bucurie, au avut ocazia să vorbească și să se fotografieze cu eroul lor. Întâlnirea cu Pompierul Sam a fost punctul culminant al zilei, aducând zâmbete și entuziasm pe chipurile tuturor.

Această zi specială nu a fost doar despre învățare, ci și despre bucurie și împărtășirea unor momente de neuitat. Copiii au molipsit pompierii cu veselia lor, iar salvatorii le-au împărtășit cunoștințele și experiențele lor, creând o legătură specială între generații.

Astfel, sărbătoarea copiilor alături de pompieri a fost nu doar o ocazie de distracție, ci și o oportunitate de educare și de consolidare a încrederii în eroii comunității. Buletinul de veselie și învățăminte trăit în aceste câteva ore va rămâne cu siguranță în amintirea tuturor participanților, copii și pompieri deopotrivă.