La Cernăuți a avut loc o recepție oficială cu ocazia încheierii misiunii diplomatice a Consulului General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan. În cadrul evenimentului au fost rostite mesaje de recunoștință din partea românilor și ucrainenilor din Cernăuți pentru întreaga activitate diplomatică a Eleonorei Moldovan – informează Agenția BucPress.

Vă mulțumesc pentru colaborarea bună pe care am avut-o în perioada mandatului meu de consul general al României la Cernăuți, timp de 5 ani și trei luni. Consulatul General al României la Cernăuți a încercat să răspundă la toate solicitările Dvs., ne-am dorit, în această perioadă, să fim deschiși în dialog cu Dvs. Vă mulțumesc pentru modul constructiv în care ați ales să răspundeţi invitațiilor noastre de a promova valorile românești, europene în Ucraina, de a clădi și reclădi punți de legătură între statele și popoarele noastre, la nivel regional.

Mulțumesc de asemenea domnului ambasador Cristian Leon-Țurcanu, Ambasadei României la Kiev, colegilor de la Consulatul General României la Odessa, Consulatul României de la Solotvino, Centralei MAE, comunității românești din regiunea Cernăuți, instituțiilor și autorităților județene și locale din România, autorităților ucrainene, universitarilor români și ucraineni,mass media, echipei Consulatului General al României la Cernăuți, pentru sprijinul acordat în exercitarea atribuțiilor asumate.

În următoarea perioada, conducerea Consulatului va fi preluată de noul consul general Irina-Loredana Stănculescu, căreia îi doresc mult succes în activitate.

Rămas bun, prieteni români și ucraineni”, se spune într-un mesaj de rămas bun al consulului general Eleonora Moldovan, postat pe pagina de Facebook a instituției diplomatice acreditate la Cernăuți.

În afară de membrii comunității românești din Cernăuți și Transcarpatia, care au fost prezenți la eveniment, mesaje de înaltă apreciere au fost rostite de conducerea regiunii și a orașului Cernăuți. Cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice, primăria orașului a menționat-o pe Eleonora Moldovan cu medalia „Pentru slava orașului Cernăuți”.

În cadrul recepției oficiale a fost lansată cartea „Sufletul, sursa nemuririi” de Yo Florian (Dan Florian),  Cartea este un ghid de autocunoaștere special concepută pentru fiecare dintre noi. O lectură ce ne îndemnă să spargem barierele și să devenim stăpânii propriilor sentimente și acțiuni. Cartea apare sub semnătura dr. ing. Dan Florian la Editura Imprimeria Ardealului (Cluj-Napoca, 2018). Autorul analizează structura informațională a spiritului, căile de încărcare și regenerare energetică și altele.

BucPress