.

La data de 06.12.2019, poliţiştii oraşului Darabani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Mileanca.

Întrucât bărbatul se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 07.12.2019, poliţiştii oraşului Darabani au fost solicitaţi în sprijin de un echipaj al poliţiei de frontieră, care oprise pentru control un vehicul condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoşani.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 0,97mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 08.12.2019, poliţiştii botoşăneni au depistat pe raza comunei Curteşti au autovehicul condus de un bărbat de 38 de ani din municipiul Botoşani, iar cu ocazia testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Cordăreni, au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 33 de ani, din aceeaşi localitate.

Cu ocazia testării alcoolscopice a acestuia, a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toate persoanele menţionate mai sus au fost conduse la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.