Hudești, 15 iunie 2024 – Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani – Compartimentul Rutier au oprit pentru control un autoturism pe un drum public din comuna Hudești. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 29 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost ulterior escortat la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

În prezent, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice constituie o infracțiune gravă, fiind sancționată de legislația rutieră în vigoare, cu scopul de a proteja siguranța tuturor participanților la trafic.

Poliția reamintește importanța respectării regulilor de circulație și a conducerii responsabile, subliniind că acțiunile preventive și de control vor continua pentru a descuraja astfel de comportamente periculoase.

Conducătorii auto sunt îndemnați să adopte o conduită preventivă și să evite consumul de alcool înainte de a se urca la volan, pentru a contribui la siguranța rutieră și pentru a preveni evenimente neplăcute.