Pompierii voluntari si elevii din 11 unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au participat, în perioada 28 – 30 septembrie, la o noua ediție a campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez si daruinta de la mic la mare”, care s-a desfășurat  în comuna Havârna.

Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti,  Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice,  respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor și simularea unei intervenții în caz de incendiu.

Locul I a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență  Havarna, în timp ce pe  locul 2 a urcat echipajul SVSU Hudesti. Pe locul 3 s-au clasat SVSU Darabani și SVSU  Cristinesti.  Indiferent de clasament, toti pompierii voluntari au avut de câștigat. Au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate, fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonei de competență.

Și pentru ca scopul principal al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de voluntari, elevii au fost angrenați în activități practice specifice salvatorilor.

Unic la nivel național, proiectul a fost  organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani în colaborare cu Primaria comunei Havana și Fundația pentru SMURD.