În această dimineață, mai mulți comercianți din Piața Centrală au purtat discuții cu primarul Cosmin Andrei.
Nemulțumiți de măsurile privind suspendarea activității din piețele din spațiile închise, care s-au aplicat la nivel național, cei care își desfășoară activitatea în hala de lactate s-au plâns edilului botoșănean.
Ce vor face cu marfa pe care nu o mai pot vinde, cum se vor descurca fără surse de venit, cum pot vinde marfă perisabilă, în condiții de igienă, în exterior, de ce ei nu-și pot desfășura activitatea la fel cum o fac alte magazine de profil, au fost doar câteva din întrebările adresate primarului.

„Am doi copii acasă, am o familie de întreținut. Am investit bani în marfa pe care acum nu o mai pot vinde. Cine mă ajută să-mi întrețin familia? Vine iarna peste noi și suntem lăsați fără bani”, a fost punctul de vedere al unui comerciant.
Primarul Cosmin Andrei a precizat că toate aceste aspecte au fost deja ridicate în ședința de ieri, la Instituția Prefectului, unde a prezentat și mai multe soluții pentru ca halele să fie în continuare deschise. A fost trimisă inclusiv o adresă către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), în urma căreia municipalitatea încă nu a primit un răspuns. Prin urmare, comercianții au fost sfătuiți să se adreseze prefectului județului, întrucât în această situație este vorba de o hotărâre a Guvernului, prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), pe care Instituția Prefectului trebuie să o aplice.
Discuțiile s-au întors însă la primărie. Împreună cu oamenii din piață, edilul a căutat din nou soluții, pentru ca activitatea să nu fie întreruptă.
De exemplu, la Piața Viilor au fost scoase geamuri, pentru a putea funcționa. În cazul în care mai sunt mese libere, o parte din comercianții Pieței Centrale vor putea fi transferați în piața din Primăverii. O altă măsură ar putea fi amenajarea căsuțelor pe care primăria le deține, în parcarea terană a Pieții Centrale iar mesele din hala de legume vor fi scoase afară.
„Aștept și de la dumneavoastră propuneri, pe care să le discutăm împreună. Eu vă sunt alături, nici eu nu sunt de acord cu această hotărâre, am propus soluții, nu mi s-a comunicat niciun răspuns. Până atunci, dacă nu respectăm aceste prevederi, vor fi amenzi”, a explicat primarul Cosmin Andrei.