https://www.facebook.com/glasulnordului/videos/706537367801007

Cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, joi, 22 decembrie 2022, la „Mormântul Eroului cpt. (post mortem) Mesler Petru Constantin„ situat în incinta cimitirului din localitatea Hudești s-a desfășurat o ceremonie militar-religioasă organizată de Instituția Prefectului – Județul Botoșani. https://www.facebook.com/media/set/?vanity=glasulnordului&set=a.3412479732355401

La eveniment a participat prefectul județului, Sorin Cornilă, condamnatul Garnizoanei militare Botoșani, locotenent colonel Ovidiu Damian, șefii structurilor din Ministerul Afacerilor Interne,primarul comunei Hudești Viorel Atomei,viceprimarul comunei Constantin Sîsîiac,președimtele PNL Hudești Dimitre Catalin Zlei, angajați ai primăriei Hudești,elevi și profesori ,locuitori ai comnei Hudești și militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”.  Momentul a cuprins o ceremonie militar-religioasă, rostirea unor scurte alocuțiuni,  depunere de coroane și jerbe de flori.

Căpitan post-mortem Petre Constantin Mesler s-a născut la 17 mai 1959, în comuna Hudești. A urmat liceul militar, apoi școala militară, devenind ofițer la 20 august 1981. A îndeplinit funcția de comandant de pluton mitraliere, iar din 1985 de comandant companie infanterie în Regimentul 30 Gardă, după ce în anul 1984 absolvise cursul de perfecționare comandanți companie, Era căsătorit cu Liliana, locotenent la catedra de pregătire militară a studentelor de la Universitatea București și avea o fetiță de 1 an și jumătate. Toate notările de serviciu ale eroului (8 la număr) au numai calificativul foarte bine.Prima lui noapte de libertate a fost și cea mai scurtă. A căzut luptând pentru apărarea Ministerului Apărării Naționale, în noaptea de 22 spre 23 decembrie. În urma nefericitului eveniment, au rămas să il plângă, acasa la Hudești, tatăl Ioan – trecut la Domnul, mama – Eugenia, sora Daniela și nepotul Petru-Adrian care a ales meseria militara, fiind subofițer al Batalionului 335 Artilerie “Alexandru cel Bun”.