Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat cinci cetăţeni din Iran, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În noaptea de 13/14.03.2021, în baza schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate, în cooperare cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţe Rurală Mihăileni

În timpul misiunii, au fost depistate pe raza localităţii de frontieră Mihăileni cinci persoane, care nu își justificau prezența în zonă. Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate și ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Ucraina, s-a stabilit faptul că, persoanele în cauză (trei bărbaţi şi două femei), cu vârste între 24 şi 39 de ani, sunt cetăţeni din Iran şi au încercat să intre ilegal din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile statului vecin.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.