Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează cea de-a X-a ediţie a programului „Europa, casa noastră”.

Activităţile din cadrul acestui program sunt structurate în două campanii principale, Competiţia „Euro Quiz” şi Concursul „Lider european”, şi au drept scop comunicarea politicilor europene şi a subiectelor de interes pentru copii şi tineri, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi, să se implice în activităţi de voluntariat şi în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră” le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.

Europa, casa noastră” este gândită ca un exerciţiu pe mai mulţi ani şi urmăreşte derularea de activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, despre istoria şi politicile acesteia, despre evoluţiile din domeniul afacerilor europene. În plus, pe parcursul celor două campanii, în fiecare an se vor organiza vizite în şcoli, în scopul promovării programului.

Prima campanie, competiţia „Euro Quiz”, se adresează elevilor de clasa a VI-a din toate şcolile din Romania. Pentru ediţia din acest an, înscrierea echipelor în concurs se face până la data de 4 mai 2020. Competiţia se va desfăşura on-line, în perioada 15-18 mai 2020. Cea de-a doua campanie, concursul „Lider European”, este un concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX- XII şi se desfăşoară în perioada septembrie-noiembrie a fiecărui an.

Toate informaţiile legate de cele două campanii ale programului „Europa, casa noastră” sunt disponibile la adresele http://www.euroquiz.ro/ şi http://www.lidereuropean.ro/.

Tot aici, şcolile se vor putea înscrie on-line, vor putea trimite rapoarte şi fotografii din timpul activităţilor şi se vor informa cu privire la datele la care au loc activităţile din cadrul programului.