Candidatul AUR la Primăria municipiului Botoșani, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, propune o inițiativă de suflet, vitală pentru iubitorii de animale: înființarea unei clinici veterinare comunitare, cu prețuri accesibile și servicii complete de tratament și îngrijire a animalelor. El își dorește, de asemenea, să transforme padocul orașului într-un loc sigur și prietenos pentru patrupedele fără stăpân.

Într-o mărturisire emoționantă, Cătălin Silegeanu a povestit durerea personală care l-a motivat să inițieze aceste proiecte, pe care le dedică loialei Hidra.

„Câinele meu, care mi-a fost alături în momentele bune și rele, a suferit mult timp fără să am unde să-l duc pentru o simplă radiografie în municipiul Botoșani. Am fost nevoit să mă deplasez la Iași sau la Suceava, lucru dificil și costisitor. Dacă am fi avut acces la astfel de servicii aici, în orașul nostru, sunt convins că ar fi trăit mai mult. Este nedrept ca viețile animalelor noastre să depindă de bani și de distanțe”, spune antreprenorul.

Cătălin Silegeanu crede cu tărie că o administrație responsabilă trebuie să ofere soluții reale și durabile pentru problemele comunității.

„Oamenii sunt dispuși să investească sume considerabile pentru a se bucura de compania unui animal de rasă, cu toate că străzile noastre sunt pline de animale blânde și inteligente, care îndură foame, frig și cruzime. Aceste suflete minunate pot aduce bucurie copiilor și mai multă recunoștință decât animalele obișnuite cu atenția. Și nu costă nimic”, precizează candidatul AUR.

Clinica veterinară comunitară pe care o propune botoșănenilor va asigura accesul tuturor animalelor de companie la servicii veterinare de calitate. Clinica va fi echipată cu tehnologie modernă și va oferi servicii de diagnosticare, tratament și prevenție la prețuri accesibile, eliminând astfel nevoia de deplasare la distanțe mari pentru a obține îngrijirea necesară.

În ceea ce privește padocul orașului, Cătălin Silegeanu dorește să îl transforme într-un adăpost model, unde animalele să fie bine hrănite, curățate, vaccinate și îngrijite cu grijă.

„Ideal este ca autoritățile locale să ofere un adăpost adevărat, unde animalele să fie bine hrănite, curățate, vaccinate și îngrijite. Spațiul să fie deschis publicului și animat prin activități de divertisment. Oamenii ar fi încurajați să adopte, suferința animalelor s-ar reduce semnificativ, iar pușculițele copiilor ar fi salvate”, argumentează candidatul la Primăria municipiului Botoșani.

Cătălin Silegeanu este convins că aceste măsuri vor avea un impact pozitiv profund asupra comunității botoșănene, creând un mediu mai sigur și responsabil pentru toți cetățenii. El subliniază că soluțiile potrivite necesită mai multă muncă decât aplicarea metodelor facile, dar aduc o satisfacție incomparabilă.

(Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor Cod Mandatar Financiar 21240330)