Cătălin Silegeanu, candidatul partidului AUR la Primăria Municipiului Botoșani, a lansat astăzi o inițiativă ambițioasă menită să susțină educația și dezvoltarea copiilor din comunitatea noastră. Sub deviza “Oferim copiilor dreptul de a visa!”, Silegeanu propune un set de măsuri concrete pentru a sprijini tinerii și familiile aflate în dificultate.

Declarație oficială a domnului Cătălin Silegeanu:

“Fiecare copil merită să strălucească! Vom institui programe gratuite de afterschool, activități de sport sau cursuri de arte, susținând familiile monoparentale și pe cele în dificultate. Împreună construim un viitor mai luminos pentru copiii noștri, investind în educație și consolidând egalitatea de șanse.”

Într-un context în care inegalitățile par să se adâncească, inițiativele de acest tip sunt vitale pentru a construi punți peste diviziunile socio-economice și pentru a asigura că fiecare copil are șansa de a-și atinge potențialul. Prin investiția în educație și prin facilitarea accesului la o gamă variată de activități extracurriculare, contribuim la dezvoltarea unei generații bine pregătite, adaptabile și creative, care va putea înfrunta provocările viitorului cu încredere și optimism.

O abordare holistică pentru viitor

“Ne propunem să modelăm o societate în care succesul nu este determinat de circumstanțele de la naștere, ci de aspirații, efort și merit. Această abordare holistică, care îmbrățișează atât educația formală, cât și pe cea non-formală, este cheia spre deblocarea potențialului uriaș al fiecărui tânăr și spre crearea unei comunități în care fiecare copil se simte încurajat să viseze”, a adăugat Silegeanu.

Măsuri concrete pentru sprijinirea copiilor și familiilor

Inițiativa “Oferim copiilor dreptul de a visa!” include o serie de măsuri concrete menite să sprijine atât copiii, cât și familiile din Botoșani:

  1. Programe gratuite de afterschool: Oferirea de programe afterschool gratuite pentru a ajuta copiii să-și facă temele și să își dezvolte abilități academice suplimentare.
  2. Activități sportive și cursuri de arte: Organizarea de activități sportive și cursuri de arte pentru a încuraja dezvoltarea fizică și creativă a copiilor.
  3. Sprijin pentru familiile monoparentale și cele în dificultate: Asistență specială pentru familiile monoparentale și cele care se confruntă cu dificultăți economice, pentru a asigura că toți copiii au acces egal la oportunități educaționale și de dezvoltare.

Prin aceste măsuri, Cătălin Silegeanu și partidul AUR își propun să aducă schimbări pozitive în viața copiilor din Botoșani, oferindu-le resursele necesare pentru a-și construi un viitor mai bun și mai luminos. Această inițiativă este un pas important spre construirea unei comunități mai echitabile și mai prospere, unde fiecare copil are șansa de a visa și de a-și atinge potențialul maxim.