Peste 200 de darăbaneniau participat marti, 4 iunie 2019, la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD „Fii pregătit”, care a ajuns pentru a patra oară în județul Botoșani.

Miercuri va ajunge în orașul Săveni, în fața primăriei, iar joi, pentru prima dată, centrul de formare mobil va ajunge în comuna Trușești, la Liceul „Demonstene Botez”. Vineri, caravana SMURD „Fii pregătit!” va fi în municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ.

Activitățile se vor desfășura în cele cinci zile, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Paramedicii  şi personalul autorizat au prezentat astăzi în faţa elevilor a caderelor didactice,a personalului din Primăria Darabani ,cum se fac manevrele de resurcitare,dacă se întâmplă ca o persoană să aibă probleme cardiace sau alte probleme de sănătate,cum se poate interveni până la sosirea personalului de la ambulanţă sau SMURD .Vă prezint video şi foto de la acest eveniment ce să desfăşurat la Darabani.