Mihai Constantinescu, unul dintre cei mai iubiţi cântăreți români, a murit, astăzi, la 73 de ani. Artistul a murit la Spitalul Floreasca, din Capitală, din cauza unui stop cardio-respirator. Interpretul, în vârstă de 73 de ani, era în comă din luna mai.

Mihai Constantinescu s-a născut în Bucureşti, pe 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi Şcoala Populară de Artă. A cântat de mic în corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 a intrat în grupul Mondial.

De-a lungul carierei, Mihai Constantinescu a scos peste 20 albume de muzică uşoară şi a compus pentru zeci de solişti, printre care Corina Chiriac, Mirabela Dauer sau Anastasia Lazariuc. Mihai Constantinescu a dat viaţă şi celebrului “Scăpărici”, din filmul “Maria, Mirabela”.

În 2002, a primit Diploma de Onoare din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În acelaşi an, Editura Muzicală i-a lansat un caiet de cântece selectate dintre şlagărele lansate în trei decenii de activitate.

Mihai Constantinescu a cochetat şi cu politica. În 2008, susţinut de Partidul Ecologist, cântăreţul a candidat fără succes pentru un post de senator. În același an, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Iar acum doi ani, a fost operat pe cord din nou.

În amintirea marelui artist va invităm să vă aduceți aminte de una din cele mai întrăgite melodii ale unei generații: Mihai Constantinescu – Iubiti si cainii vagabonzi