În perioada 10-19 septembrie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşurat activităţi în cadrul Campaniei derulată la nivel naţional, intitulată ,,10  pentru  siguranţă’’.

Activităţile  au avut ca scop creşterea gradului de informare al elevilor şi al cadrelor didactice în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora, fiind transmise în acest sens, recomandări preventive specifice.

În această perioadă, au fost desfăşurate 25 de activităţi de prevenire care au avut drept subiect principal consumul de droguri, traficul de persoane, normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi consecinţele legale asociate comiterii de fapte antisociale.

Astfel, au fost purtate discuţii cu peste 1200 de elevi din liceele şi şcolile gimnaziale de pe raza judeţului. Mesajul nostru a ajuns totodată şi la peste 60 de cadre didactice.

În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului  derulat de IPJ Botoşani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.