Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit aproximativ 50 de dale din beton, care fuseseră furate din sistemul naţional de irigaţii.

 

În data de 27 martie a.c., în jurul orei 14.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Folteşti, un atelaj hipo condus de P. N., în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Procedând la verificarea atelajului hipo, lucrătorii noştri au descoperit 49 bucăţi de dale din beton cu lungimea de aproximativ 0,5 m şi lăţimea de 0,4 m fiecare, pe care tânărul a recunoscut că le-a sustras, prin săpare şi demontare, dintr-un canal al sistemului de irigaţii aparţinând Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)- filiala Galaţi, cu intenţia de a le utiliza în gospodăria proprie.        Totodată, colegii nostri au constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat în luna septembrie a anului 2016 transportând dale de beton pe care le furase din acelaşi canal al sistemului de irigaţii.

Dalele din beton în valoare de 980 de lei au fost predate unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)- filiala Galaţi, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat.