Bărbat cercetat pentru infracţiuni rutiere

La data de 26.03.2019, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au identificat pe raza municipiului Dorohoi un bărbat de 24 de ani din judeţul Neamţ, acesta fiind bănuit de comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.

Din cercetări a rezultat că la data de 25.03.2019, acesta, în timp ce se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Sălciilor din localitatea Broscăuţi, a surprins şi accidentat un bicilist de 46 de ani care mergea în aceeaşi direcţie.

După producerea accidentului, conducătorul auto a avut o scurtă discuţie cu victima, ulterior continuându-şi deplasarea. Bărbatul de 46 de ani s-a depalsat la domiciliu, însă, întrucât acuza dureri, a solicitat intervenţia unui echipaj medical.

În cauză se continuă crcetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie conform procedurilor legale în vigoare. Totodată, conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere.

                                                                    Conducere fără permis

          La data de 26.03.2019, un bărbat din comuna Ibăneşti a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că i-a fost acroşat autoturismul care se afla parcat pe un drum sătesc din localitatea de domiciliu, iar conducătorul auto a părăsit locul incidentului.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că o tânără de 18 ani din judeţul Caraş Severin, aflată în vizită la rude, a condus autoturismul tatălui său pe raza localităţii sus menţionate, iar la efectuarea unui viraj la dreapta a acroşat autovehiculul persoanei  vătămate.

După producerea evenimentului, tânăra a abandonat autoturismul pe care l-a condus, fiind depistată la locuinţa rudelor. Aceasta a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Pe numele ei a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, ce urmează a fi soluţionat procedural.

 

 

Accident rutier

          La data de 26.03.2019, un bărbat de 69 de ani care se deplasa în calitate de conducător auto pe drumul naţional DN 29, pe direcţia Manoleasa-Avrămeni a intrat în coliziune cu un atelaj hipo ce mergea pe aceeaşi direcţie, condus de un bărbat de 50 de ani, fără a fi echipat corespunzător, cu elemente reflectorizate, pentru circulaţia pe timpul nopţii.

În urma coliziunii a rezultat rănirea conducătorului atelajului, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Echipajul de poliţie ajuns la locul accidentului a procedat la testarea alcoolscopică a celor două persoane, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto şi 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului atelajului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.