Şoferi fără permis

          În data de 28.07.2019, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Săveni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Adăşeni, au oprit pentru control un moped condus de un tânăr de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

 

La data de 28.07.2019, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe Şoseaua Iaşului, au depistat o motocicletă care a fost înregistrată de aparatul radar rulând cu viteaza de 124 km/h.

În urma efectuării semnalului regulamentar de oprire, conducătorul motocicletei nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pe Aleea Lebăda, pentru aproximativ un kilometru, după care ajunge în câmp , pierde controlul asupra direcţiei de  mers şi cade în afara părţii carosabile.

Acesta nu a suferit vătămări corporale.

Cu ocazia efectuării verificărilor s-a stabilit identitatatea conducătorului, în persoana unui tânăr de 19 ani, faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,04.

În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

O singură persoană, trei infracţiuni

La data de 29.07.2019, un tânăr de 22 de ani, din satul Zlătunoaia, comuna Lunca, în timp ce conducea un ATV, neînregistrat,  pe drumul comunal DC 40, într-o curbă la dreapta, pierde controlulu asupra direcţiei de mers şi intră în coliziune cu gardul unei locuinţe.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autovehiculului.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Identificată de poliţişti după comiterea unui furt

          La data de 28.07.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Botoşani, au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că a surprins o persoană în timp ce încerca să sustragă bunuri din magazin.

          Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit faptul că o persoană de 65 de ani, din localitatea Vorona, a sustras de pe rafturile magazinului mai multe produse alimentare, pe care le-a pus în poşetă, fără a le achita.

Prejudiciul cauzat a fost de 202, 06 lei, fiind recuperat în totalitate.

          În cauză se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.