Bărbat reţinut pentru ultraj    

La data de 10.07.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Dorohoi, au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către membrul unui echipaj de ambulanţă aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  în localitatea Cordăreni, cu privire la faptul că un bărbat aflat în stare de ebrietate le adresează injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, acestora fiindu-le solicitată prezenţa în acel loc chiar de către bărbatul reclacitrant.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, ocazie cu care l-au identificat pe agresor în persoana unui bărbat de 38 de ani, din localitatea Cordăreni, care se afla  în stare de erietate. Întrucât avea un comportament agresiv la adresa  cadrelor medicale şi le ameninţa cu un topor pe care îl ţinea în mână, acesta a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Ulterior, faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Botoșani.

 

                                            Infracţiuni rutiere constate de către poliţişti

La data de 10.07.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei mun. Dorohoi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu  au oprit pentru control un autoturism  condus de un bărbat de 53 de ani din mun. Suceava, care se depalsa pe strada C.D. Gherea.

Fiind testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 0,91 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltrea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 10.07.2019, un tânăr de 25 de ani, din mun. Botoşani,  în timp ce conducea un autoturism pe Calea Naţională, nu păstrează o distanţă regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, împrejurare în care intră în coliziune cu acesta.

În urma impactului nu au rezulatat victime omeneşti.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a celor doi conducători auto, iar în cazul tânărului care a provocat accidentul valoarea rezultată  a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 10.07.2019, un tânăr de 18 ani, din localitatea Crsitineşti, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal din localitatea Dumbrăviţa, nu acordă prioritate de trecere unui autoturism condus în mod regulamentar de un tânăr de 29 de ani din oraşul Darabani, împrejurare în care intră în coliziune cu acesta.

În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 29 de ani,  a fost proiectat în curtea unui cetăţean, rezultând vătămarea corporală  a conducătorului auto.  Cei doi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

La data de 10.07.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Vorona, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a  fost testat  cu aparatul alcooltest valoarea rezultată fiinde de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşiriii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.