Tânăr arestat preventiv

La data de 05.06.2019, instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 18 ani din localitatea Vlădeni.

Acesta este bănuit că la data de 22.05.2019, în timp ce se afla pe raza localităţii de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan şi prin folosirea de acte de violenţă a sustras de la un alt tânăr de 19 ani, suma de aproximativ 3.200 de lei  şi un telefon mobil.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

 

                                                           Bărbat depistat sub influenţa alcoolului

La data de 05.06.2019, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din localitatea Adăşeni, a fost oprit pentru control de către un echipaj al Poliţiei Săveni, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de refuzul sau sutragerea de la prelevarea de probe biologice.

                                                                         Mandate executate

La data de 05.06.2019,  poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale  au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei emise de Tribunalul Botoşani, unul pe numele unui bărbat de 59 de ani şi celălalt pe numele unui bărbat de 38 de ani, ambii din localitatea Albeşti, condamnaţi la 8, respectiv  6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

Persoanele în cauză au fost depistate de poliţişi pe raza localităţii de domiciliu, fiind reţinute şi escortate la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

 

 

                                                           Tânăr cercetat pentru o  infracţiune rutieră

La data de 05.06.2019, un tânăr de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Naţională, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care rula pe aceeaşi direcţie, împrejurare în care a intrat în coliziune cu acesta, ulterior cel de-al doilea vehicul fiind proiectat într-un autoturism oprit la semafor.

În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale, fără victime omeneşti.

Echipajul de poliţie ajuns la locul intervenţiei a constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie a vehiculului condus de bărbatul de 29 de ani este expirată din luna mai a.c.

Cei trei conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.