Bărbat reţinut pentru 24 de ore

La data de 06.04.2019, poliţiştii municipiului Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona pieţei centrale au observat un bărbat care, la vederea acestora, a avut un comportament suspect.

Bărbatul a fost legitimat, stabilindu-se că are 67 de ani şi este din municipiul Botoşani. Cu ocazia controlului corporal, asupra lui au fost identificate mai multe produse alimentare, despre care a declarat că le-a sustras de pe o tarabă.

Totodată, din cercetări a rezultat că în perioada februarie-aprilie a.c, bărbatul a mai comis alte patru fapte de furt pe raza localităţii de domiciliu, prejudiciul creat prin activitatea infracţională fiind recuperat.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în care se ontinuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

 

 

Acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale

În noaptea de 06/07.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Seviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi luptătorilor SAS, au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru evidenţierea elementului poliţienesc şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate peste 200 de persoane şi controlate 127 de autovehicule şi 6 unităţi economice.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, valoarea lor depăşind suma de 14.000 de lei.

Astfel, au fost depistate două gestionare de 52, respectiv 33 de ani, care deţineau, în scopul comercializării ulterioare, cantitatea totală de 9 pachete de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, fără a avea documente justificative.

Cele două femei au fost sancţionate contravenţional conform Legii 12/1990, produsele respective fiind confiscate de poliţişti.

Totodată, pe raza localităţii Tudora a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din judeţul Suceava, care conducea un autoturism.

Cu ocazia testării alcoolscopice, a rezultat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

         

Tineri cercetaţi pentru furt

La data de 07.04.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vorniceni au fost sesizaţi de o femeie de 35 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-o anexă gospodărească.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în noaptea de 06/07.04.2019, doi minori de 16 şi 17 ani, ambii din comuna Vorniceni, au pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde au sustras o bicicletă şi două găleţi din plastic, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 300 de lei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluţie procedurală.

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 07.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 10 Ştefăneşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe drumul naţional DN 29, pe raza localităţii Manoleasa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Avrămeni, în care se mai aflau două femei, de 37, respectiv 33 de ani, din aceeaşi localitate.

Cu ocazia controlului, asupra celor două femei a fost depistată cantitatea totală de 88 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free, deţinute fără documente justificative, în vederea comercializării ulterioare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, ţigaretele respective fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale.

 

          La data de 07.04.2019, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat în piaţa centrală din municipiul Botoşani un bărbat de 44 de ani, din comuna Stăuceni, care avea asupra sa 10 pachete de ţigarete, de provenienţă duty free, pe care le deţinea în mod ilegal, în scopul comercializării ulterioare.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei,bunurile respective fiind confiscate de poliţişti.

 

 

 

 

 

 Infracţiuni la regimul rutier cercetate de poliţişti

La data de 07.04.2019, o femeie de 30 de ani, din municipiul Dorohoi care se deplasa în calitate de conducător auto pe drumul judeţean DJ 291 B, pe relaţia Dorohoi-Dersca, pe fondul neatenţiei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a acroşat un podeţ de beton şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma impactului a rezultat rănirea a doi minori, de 3 şi 5 ani, pasageri în autoturism.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie procedurală.

 

La data de 07.04.2019, poliţiştii Biroului Rutier aflaţi în serviciul de patrulare au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani din comuna Vorona.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

La data de 07.04.2019, un tânăr de 24 de ani, care conducea un autoturism în afara localităţii Hlipiceni, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune un cap de pod.

În urma impactului a rezultat rănirea unui bărbat de 49 de ani, pasager în autoturism, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie priopusă o soluţie conform prevederilor legale în vigoare.

 

La data de 08.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localităţii Vorona un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din aceeaşi localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔