Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 05.08.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe drumul judeţean DJ 282 un autovehicul condus de un bărbat de 45 de ani din judeţul Suceava.

Cu ocazia controlului s-a constatat că acesta transporta materialul lemnos aparţine unui alt bărbat, însă în avizul de însoţire erau înscrise alte cantităţi decât cele transportate în fapt.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 171/2010 în valoare de 5.000 d lei, iar cantitatea de 3,36 metri cubi material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie unui reprezentatnt al Cantonului Silvic Iureşti.

 

         

                                                                    Bărbat cercetat pentru distrugeri

La data de 05.08.2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Botoşani, acesta fiind bănuit de comiterea unor infracţiuni de distrugere.

În urma probatoriului administrat a rezultat că la data de 02.08.2019, acesta a distrus prin zgâriere  caroseriile a trei autovehicule ce se aflau parcate pe raza municipiului.

Bărbatul a fost depistat de poliţişti pe bulevardul Mihai Eminescu, însă, întrucât a avut un comportament recalcitrant, a fost dispusă măsura internării acestuia la Secţia de Psihiatrie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecinţă.

 

 

                                                               Accidente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 05.08.2019, un bărbat de 37 de ani care conducea un autoturism pe drumul european DE 58, pe relaţia Copălău-Zăiceşti, s-a angajat în mod neregulamentar în depăşirea unui alt vehicul, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu, împrejurare în care a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 46 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea celor doi conducători auto precum şi a doi minori de 5, respectiv 8 ani ( pasageri în vehiculul condus de bărbatul de 37 de ani) şi a unui bărbat de 30 de ani (pasager în vehiculul condus de bărbatul de 46 de ani).

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, valorile fiind negative.

În cauză  a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsuri în consecinţă.

 

La aceeaşi dată, un bărbat de 41 de ani din judeţul Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre localitatea Dacia către comuna Nicşeni, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum în pantă şi acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea celor doi pasageri de 17, respectiv 21 de ani, ambii din judeţul Suceava.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

                                                Persoană depistată sub influenţa alcoolului

La data de 05.08.a.c, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 9 Vlăsineşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 64 de ani  din comuna Dângeni.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.