Bărbat arestat preventiv

          La data de 06.05.2019, instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Frumuşica, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, bărbatul fiind introdus în Centrul de reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

 

 

                                                                       Accident rutier

La data de 04.05.2019, un bărbat de 74 de ani, din comuna Călăraşi, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe drumul judeţean DJ 282 H, de pe raza localităţii de domiciliu, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.

Ulterior, bărbatul s-a deplasat la locuinţa sa, iar la data de 06.05.a.c, întrucât acuza dureri, a solicitat intervenţia cadrelor medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

                                                               Bunuri confiscate de poliţişti

La data de 06.05.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Răchiţi.

Cu ocazia controlului, în interiorul autoturismului au fost identificate 4 pachete de ţigarete şi 2 litri de alcool pur, de provenienţă Republica Moldova, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente justificative.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei, iar produsele respective au fost confiscate de poliţişti.

 

 

                                                             Material lemnos confiscat

La data de 06.05.2019, poliţiştii Serviciului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul european DE 58, de pe raza localităţii Baisa, au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 29 de ani din judeţul Suceava.

Cu ocazia controlului autovehiculului, în interiorul acestuia a fost identificată cantitatea de 4,2 metri cubi de cherestea, pe care bărbatul o transporta fără a avea documente justificative.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 171/2010 în cuantum de 5.000 de lei, iar materialul lemnos respectiv a fost confiscat de poliţişti şi predat în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Mihai Eminescu.